Ondernemen en ZZP

Zelfstandig ondernemen kan behoorlijk lastig zijn. Naast het onderhouden van een goed klantenbestand en acquisitie voor nieuwe opdrachtgevers  zijn er ook verschillende verplichtingen naar instanties en de belastingdienst.

 

Bedrijfsadministratie

Een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering is het accuraat bijhouden van de administratie. Denk hierbij aan uitgaande facturen en allerlei verschillende nota's die binnenkomen. Ook bonnetjes, kasbetalingen en ontvangsten tellen mee in de administratie. Is er één of ander  privé dan moet dat ook duidelijk zijn.  

In overleg met onze klanten doen wij de administratie geheel of gedeeltelijk. Wilt u zelf alles invoeren, door ons laten nakijken en waar nodig corrigeren, of wilt u de gehele administratie uit handen geven? Veel zelf doen geeft u inzicht in de kosten en uitgaven maar kan ook een valkuil blijken. Samen overleggen wij wat de beste optie is om jaarlijks een sluitende administratie te hebben. Wij adviseren welk pakket goed bij u past.

 

Loonadministratie

Voor onze cliënten ondersteunen wij bij het voeren van uw loonadministratie. Wij maken de salarisstrookjes, doen de aangifte loonheffingen en helpen bij het opstellen van arbeidsovereenkomsten voor uw werknemers. Zo ontlasten wij de ondernemer tegen heldere voorwaarden. Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken wij graag de mogelijkheden.